Prestiżowa ogólnopolska nagroda dla wyrobu regionalnego z Sanktuarium Matki Bożej Kodeńskiej

Tradycyjnie wyrabiany napój z mięty, która rośnie w “Ogrodzie Zielnym Maryi” na Kodeńskiej Kalwarii został laureatem prestiżowej ogólnopolskiej nagrody z cyklu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego przyznała w 12 edycji konkursu 5 statuetek “Perły” produktom z województwa lubelskiego – jednym z nich jest właśnie Miętówka Sarmacka z Kodnia.

Wielki finał i wręczenie nagród odbędzie się w Poznaniu podczas targów “Polagra Food”.

Za: www.koden.com.pl

Wpisy powiązane

Abp Adrian Józef Galbas SAC – nowym arcybiskupem metropolitą warszawskim

Pallotyni na synodalnej drodze – XXVI Zebranie Prowincjalne

Częstochowa: Pallotyńskie Czuwanie Młodych